Eline Janse

ELine

Sinds 1993 ben ik bezig met de geweldige hobby poppenhuizen en miniaturen. Ik kwam een tijdschrift tegen en ik was meteen verkocht. Een hobby die op kleine schaal beoefend kan worden en het werken met zoveel verschillende materialen sprak mij heel erg aan.
Gaandeweg vond ik het erg leuk om miniatuurmeubelen in schaal 1 op 12 te maken. Ik zag ergens een mooi maxi meubelstuk, maakte een werktekening op schaal en ging aan de slag. Iedere keer weer een uitdaging om het miniatuur zo goed mogelijk op schaal na te maken.

Toonbank

In 2004 werd ik benaderd om met mijn miniatuurmeubelen op beurzen deel te nemen. Voor mij destijds een grote stap want hoe zullen de reacties zijn.
Wat kon en kan ik op een beurs nog steeds genieten van de vele gesprekken met mensen die ook hun passie in de poppenhuiswereld hebben gevonden. Ik heb er veel plezier in als ik mensen op weg kan helpen met problemen en ze wegwijs kan maken in de vele te gebruiken materialen.

In 2005 heb ik de overstap gemaakt naar het maken van workshoppakketjes van miniatuurmeubeltjes vanwege de volgende reden:

Mijn echtgenoot helpt mij altijd op beurzen en als klanten een vraag hadden omtrent het meubelstuk vroegen ze dat altijd aan hem. Toen mijn echtgenoot vertelde dat ik de meubeltjes maakte was een veel gehoord antwoord: ‘oh dat laat ik mijn man altijd doen want ik heb het gereedschap niet en ik werk nooit met hout’.
Dit heeft mij aan het denken gezet en zo is het idee ontstaan om workshoppakketjes van miniatuurmeubelen samen te stellen zodat iedereen in de gelegenheid is met hout te werken en een meubelstuk kan maken zonder daarvoor duur gereedschap aan te hoeven schaffen.

Mijn passie is om de meubeltjes zo exact mogelijk na te maken zoals ze in het groot zijn. Daarom zijn alle workshoppakketjes replica’s in schaal 1 op 12 van bestaande meubelen.

Kies boven in de menubalk ‘winkel’, daar kunt u links bij de productcategorieën al mijn workshoppakketjes vinden.

Ik wens u veel winkelplezier.